søndag den 12. juni 2011

I´m back...

Sikke længe bloggen har stået stille - jeg kom ud af rytmen kort før vores barnedåbs/kobberbryllupsfest, og så har det været lidt svært at finde tid, til at genvinde den daglige rytme med at få skrevet herinde.

Men nu skal det være.

Vi har været hårdt ramt af sygdom herhjemme, især Louise har haft det hårdt, og har i snit været syg hver 14 dag - sådan har det været en stor del af vinteren/foråret, og desværre er det så fortsat her ind i sommeren også - ævs...

Lige nu er jeg dog fyldt op med gårsdagens oplevelse - vi har pinseferie, Henrik skulle have været på arbejde, men har for længe siden søgt fri, fordi Lucas´ klasse holdt arrangement i går.

Klassekassen råder over et anseeligt beløb efterhånden, så denne gang valgte de at leje et stort område på Næsbycentret (her er luftfoto, fra deres hjemmeside; http://www.naesbycentret.dk/om-centret/luftfoto-og-kort.aspx) det er kolossalt, og ligger ganske få km. herfra. -

Området de havde lejet var pænt stort, og med et kæmpe overdækket udekøkken, og vi kunne så frit gå omkring og bruge områdets andre facilitetter også (kanoerne havde de dog betalt for særskilt).

Vi besluttede, dengang indsbydelsen kom, at jeg skulle tage afsted med Lucas og Lærke (sidst var det nemlig manden der var alene til klassefesten, 9 dage efter Linus blev født) Henrik ville så blive hjemme med Linus og Louise.

Meeeen, vi havde ikke lige taget in mente, at Lucas er en super følsom og MEGET "familie-orienteret" gut, så han tudede da vi fortalte det, fordi han syntes det var så strengt, at vi ikke skulle afsted allesammen "vi er jo en familie, og Louise kan da ikke gøre for, at hun sidder i kørestol, og nu græder Linus jo ikke mere"...

Godt så, det var jo ligesom svært at hamle op med, så resolut lavede vi tilmeldingen om, så vi alle blev meldt til.

Og hvilken FANTASTISK oplevelse - det var simpelthen bare den fedeste dag, vejret var ualmindeligt godt, høj sol og alligevel ikke alt for varmt, ungerne var super søde og skønne,  og det var vildt hyggeligt at være sammen med alle de andre.

Vi havde meldt os til at bage kage, der var vel 4-5 kager - så vi startede allerede kl. 10 med at drikke kaffe og æde kage (altså lige med undtagelse af de af os der er på Nupo..ØV....!) - herefter var der orineteringsløb, det startede nede ved den sø der hører til området - så afsted med os alle - vi havde 4-wheeleren med til Louise (http://www.kfn-aps.dk/Junior1.html) en specialbygget jogger som vi fik til hende for efterhånden 5 år siden, uden den ville mange ting have været umuligt, men den er terrængående, og klarer både skov og strand.
Det er nok sidste sæson hun kan passe den, og jeg GRUER for det, for Næstved kommune er jo ikke ligefrem kendt for at anerkende sådanne behov, det var anderledes før kommunesammenlægningen, vi fik den dengang bevilget af Suså kommune, som sagtens kunne se, at Louise selvfølgelig skulle kunne komme med os overalt, og vi bruger den i øvrigt også rigtig meget herhjemme, både i haven og når hun er sløj/har mange anfald, fordi hun hviler rigtig godt i den.

Børn og voksne blev delt ind i hold og sendt afsted - nogle blev tilbage, deriblandt mordanmark her - som passede på - nu i klapvogn sovende, WAAUUW!! - Linus, og Louise, der fik en omgang sondemad imens - området var FOR kuperet til at hun kunne komme med på løbet, og hun var også noget træt lige dér.

Hver gang holdene kom tilbage fra en post, fik de en præmie, nogle fik bananer, andre en dåse ananas, ferskner osv. - Næste gang fik de et stort krus med creme, så fik de et stort rundt fad og nogle knive - til sidst en kvart piskefløde og en pakke lagkagebunde, og vel tilbage i det lejede område med udekøkkenet, skulle hvert hold lave en lagkage udfra de ting de havde fået - fløden blev piske ved at ryste den i en frysepose - ajmen, det var SÅ sjovt, og de to timer det tog alt i alt, fløj bare afsted.
Her er de flotte lagkager;

De blev sat på køl (vi havdefået lov til at benytte stedets KÆMPE kølerum) - og så var det frokosttid - hver familie havde lavet sandwich svarende til det antal personer man nu var, og så blev alle sandwich sat på det store fællesbord i midten - det var SÅ godt.

På det lejede område var også en "smedje" - hvor ungerne hamrede og bankede (der var ingen varme...:-)) der var bålsted og en KÆMPE græsplæne.

Efter maden gik rigtig mange ned og sejlede i kanoer, men vi var også en del der blev tilbage.
Lærke har plaget om at sejle i ugevis (hver gang vi tager til havnen i Karrebæksminde og får en molevaffel og kigger på skibe, så tuder hun, fordi vi ikke har nogen båd at sejle i) så Henrik havde store forventninger, og havde glædet sig enormt til at sejle i kano med hende.

Men ak, hun har arvet morens angst for de små vippende tingester og hylede af skræk under hele turen - æv!

Da de kom tilbage, blev der spist lagkage, drukket saft, sodavand og en maaaaasse kaffe - der var stik i udekøkkenet, så forældrerådet havde sørget for at tage elkedler med og så var der ellers neskaffe, og det fungerede helt vildt godt.

Så var der rundbold, det var også mægtig sjovt (for dem der var med, og ikke passede rollinger :-))

Guldbageren i Glumsø var blevet bedt om at lave snobrødsdejen, og sørme om han ikke valgte at sponsorerer den, tusind tak for det! (Det gjorde han i øvrigt også til Halloween-efterårsarrangementet).
Så mens der var fri lej og hygge, blev der også bagt snobrød i hobetal.

Tidsplanen hed fra kl. 10-17 - hvilket Henrik på forhånd mente var heeelt vildt lang tid - men dagen fløj bare afsted, og pludselig var det tid til at tage hjem.

(Og siden Tom K &Co allerede røg ud af Le Mans med en totaltsmadret bil, mindre end en time inden i løbet, så hastede det jo ikke med nedpakningen - hæhæ...)

Jeg havde brugt hele fredag aften på at pakke og gøre klar - smøre sandwich, bage kage, finde service og køletaske, pakke tøj, bleer, solcreme, Linus-egnet mad osv til børnene - ja, tusind ting skulle der med - og da vi også var nødt til at skulle have joggeren med til Louise (hun sidder fastspændt i kørestolen i bilen, så kørestolen skulle jo også med) og klapvogn til Linus, så skulle der virkelig tænkes nøje over nedpakningen.

Men alt var med, og intet kunne vi have undværet - vi havde TOTALT styr på det dér, manden og jeg.

Det er så dejligt at Linus er blevet så stor, og er så glad det meste af tiden - vi var noget spændte på hvordan han ville tage det, at vi havde klapvognen med - det var første gang vi var afsted uden barnevogn - men siden han jo ikke gider sove i barnevognen alligevel, og sidder rigtig meget bedre i klapvognen, så vovede vi forsøget.

Og tænk sig, hele TO gange sov han lur i den!

Han klarede det bare så flot, at være afsted i så lang tid - det gjorde Louise i øvrigt også, og hun nød det tydeligvis rigtig meget.

Jamen det er da godt vi har Lucas til at påpege, at vi selvfølgelig skal gøre tingene sammen... (Tror bare vi har været så vant til tude-Linus, at vi næsten ikke kan vænne os til, at han er en sød og glad baby nu :-))

Alt i alt var det en vidunderlig dag, Henrik (og jeg da også) var noget svedt ved tanken, men det var der ingen grund til.

Min mave er stadig fuld af bobler - det kan godt være de første 4-5 måneder af Linus´ liv har været stinkende hårde - (de fleste familier er nok i en form for undtagelsestilstand de første 6 mdr. efter ny babys ankomst) - men nu er det vendt, nu har vi vist - næsten - nået lyset for enden af tunnelen - jeg er så glad for, at vi fulgte vores hjerter og fik Linus ind i vores liv - nu er familien komplet, vi er her allesammen og det føles helt fantastisk.
Det føles også fantastisk at have fundet overskuddet igen.

Her er lige lidt ekstra billeder;


Jeg glemte desværre at tage flere, men tro mig på mit ord, det var en FED dag!!!

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar