mandag den 13. juni 2011

Romantisk Yvonne...

(Ja, der kommer lige flere indlæg i træk, der er jo nok at blogge om, efter nogle ugers pause).

For nogle uger siden fik jeg endelig syet en sommerhat til mig selv - den er syet på samme måde som børne-hattene, som jeg lavede en tutorial til i dette indlæg
http://mordanmark.blogspot.com/2011/05/tutorial-sommerhat-med-yvonne-tendenser.html

Mønstret er stadig EG, dog fra deres voksen bog.

Jeg havde set, på en udenlandsk blog, en super nem måde at lave stofblomster på, ved at klippe MANGE cirkler, folde dem på midten og så folde dem igen ind over hinanden og sy dem sammen i hånden - sådan én måtte jeg naturligvis prøve at sætte på.

Den blev mægtig fin - rent faktisk FOR fin...
Den er nok lige i overkanten til at daffe i Brugsen med, så jeg må vist lave en ekstra i en lidt mere afdæmpet udgave :-)
Men den gør jobbet perfekt, og holder solen væk fra ansigtet på allerbedste vis.

Billederne er taget en sen nattetime, da den blev færdig, og er derfor en anelse grumsede... Men det går nok alligevel...
Er helt vild med blomsten, det er ikke sidste gang jeg har lavet sådan en.

Lige nu er jeg grebet af re-fashion-dillen (jeg har i mange år syet gammelt tøj til nyt, men ikke i så store mængder som lige nu) - og er ved at sy nærmest alt mit gamle kluns om, til nye smarte sager (jeg nægter at købe nyt, før jeg er færdig med at tabe mig, og der er alligevel 10,5 kg. endnu, til min BMI er normalt...) jeg har indtil videre syet fede nederdele af en stor del af ammebluserne, ligesom mange alm. bluser er lavet om, klippet i facon, fået 3/4 ærmer, fordi det klæder mig bedst, og en del har fået løbegang med elastik forneden, fordi det lige nu er helt hot, med den ballonagtige effekt på overdelene. (Det harmonerer i øvrigt også fortræffeligt med sådan en 4-børns-efter-fødsels-bolledejs-mave :-))

Jeg hygger mig rigtig meget med det, bruger lang tid på diverse blogs, inkl. en masse udenlandske og får en hel masse inspiration derfra.

For 5 min. siden ringede en tlf. sælger - normalt cutter jeg dem omgående af - men jeg abonnerer i forvejen på Ingelises symagasin (som nu hedder noget andet, da Ingelise-koncernen gik konkurs sidste sommer og vist blev opkøbt) det kommer en gang om mdr. og giver fin inspiration, det er egentlig ikke så ofte jeg får brugt mønstrene, men idéerne er jeg rigtig glad for.

Den unge mand (som lød som én på 13) havde et heeeelt utrolig fantastisk tilbud til mig (suk) men måtte først lige høre om jeg var glad for mit nuværende blad, om jeg syr meget, hvem jeg syr til - mig selv eller børnene - hvor gamle mine børn var - og da jeg sukkede dybt og remsede op; "8 mdr., 4 år, 8 år og 11 år" - så blev der HELT stille i den anden ende af røret nogle sekunder................

"Nåmen, det var da også mange hva´.... Men så er du jo den perfekte kunde, du må virkelig kunne sy meget, med så mange børn".

Suk igen...

Men han var nu meget sød, og tilbød mig et  - angiveligt - billigt abonnement på et specialblad der udkommer til efteråret og derefter hvert halve år - bladet vil være på ml. 80 og 100 sider og indeholde alt mellem himmel og jord, fra str. 40 og ned i stor-børns-størrelse (og til den tid er jeg naturligvis færdig med str. 40-42 og nede i 36-38, det kan der IKKE herske nogen tvivl om...... Gid fanden havde de skide hindbærsnitter :-))

Altsammen til den latterlige sum af 148 kr. for 4 blade (altså to års blade) - efter de to år ophører abonnementet af sig selv, hvis man ikke aktivt fornyer det, og lige den detalje var så grunden til at jeg sagde ja... jeg hader det der med at blive prakket noget på, og så er det røvbesværligt at komme ud af igen.

Så da jeg bare prompte erklærede, at det ville jeg gerne, blev der igen helt stille - han er sgu nok vant til at skulle tale NOGET mere for sin sag... den unge mand...

Så nu kan jeg så gå og små-hygge-glæde mig til den 25. september, hvor første udgave lander i min postkasse.
Dejligt.

(Og siden Linus skal starte i dagpleje ca. 1.10. forudser jeg, at der vil være en hæderlig chance for rent faktisk at få brugt bladet og dets mønstre...)

1 kommentar:

 1. Hej :-)
  Faldt over din blog, da jeg søgte oppe og nede efter inspiration til... solhatte. ;-) Og din er da helt fantastisk. Blomsten er også vidunderlig. Kan du forklare lidt mere how-to? Jaja sådan noget med cirkler og bøjes og...
  Nå men så er jeg også lidt nysgerrig på det blad der. Hvad er det for et? Inspiration og "gratis" mønstre kan man ikke få nok af.
  Mange hilsener
  Katrine :-)

  SvarSlet