lørdag den 6. august 2011

At gøre alvor af tingene.

Nu er der igen gået lidt tid.
Det skyldes dels at vi holder ferie og dels at jeg har noget travlt.
Efter at have postet indlægget om sugar cookies - så blev idéen ved med at vokse - og til sidst gjorde jeg alvor af den.

Den 27.8. er der KOKS i Glumsø = den årlige byfest, hvor der hele dagen er markede langs hovedgaden i byen (der så bliver lukket for trafik selvfølgelig).

Jeg havde lige hurtigt nævnt for Henrik at jeg syntes det kunne være sjovt at prøve, men at tilmelding nok var for sent nu.

Og altså, man kan ikke sige at jeg mangler opbakning - hverken generelt eller i denne forbindelse - han syntes det var den mest fantastiske idé.

Og det VAR ikke for sent - det krævede bare lidt opringninger rundt omkring, for at finde ud af, at det er vores lokale Flugger farver der står for det praktiske - så der gik jeg ned - og sørme jo, jeg kunne sagtens købe en standplads.

Så var det alligevel lige før jeg fik kolde fødder - for med en måned til markedet, og alle mand hjemme på ferie (inkl. super hystgerisk Linus, der pludselig fik den idé, at være oppe hele aftenen, i stedet for at sove igennem som vanligt) hvordan skulle jeg så nogensinde kunne nå at lave noget der bare lignede... noget?

I skrivende stund er der 3 uger endnu - jeg har lavet så mange royal icing blomster at hele hytten er fyldt med dem - dem der er klar, er pakket i små cellofanposer med et navneklistermærke på, de er SÅ skønne. Jeg har læst og læst, og har fundet ud af, at de kan holde sig i årevis, såfrem de IKKE pakkes 100% lufttæt og holdes fra stærk varme og sollys. Perfekt.

Jeg har planer om at sy en del - håber jeg når det, der skal både være lidt børnetøj, nogle suttekæder, sleeves til både Iphone og Ipad (ja og vel andre smartphones), stofbind, trusseindlæg, velourvaskeklude, make up pads - og selvfølgelig da også sugar cookies på pind - men dem kan jeg jo føst lave de sidste dage op til, de skal være friske.

Den første tanke var, at lave måske 100 helt færdige og indpakkede - men også at lave lige så mange der ikke er pyntede, lave et hav af sprøjteposer med royal icing, og så lave en slags workshop, hvor byens børn (og barnlige sjæle) selv kan dekorerer dem...

Men jeg har ikke helt besluttet mig for om den med workshoppen er lidt overkill.

Der er i det hele taget mange ubekendte syntes jeg.

Dels er der vejret, hvis det bliver tørvejr, plejer der er være en million mennesker, men bliver det øsregnvejr, så begrænser det jo antallet gevaldigt.
Det er så en af de ting jeg har valgt ikke at spekulerer alt for meget på, kan jo hverken gøre fra eller til alligevel.
Standpladsen er 3x3 meter og man må gerne slå sådan en havepavillion op - så det har vi allerede besluttet at gøre - den er super at have, uanset om det er som læ for regn eller som skygge for brændende sol - lad os håbe på det sidste.

Dernæst er der den aller, allerstørste ubekendte.

Flopper det fuldstændig?
Er der overhovedet nogen der syntes det er fint?
Er der overhovedet nogen der gider købe noget?

Det kan ikke nytte kun at lave en ganske lille smule - for det er ikke sjovt, at løbe tør efter to timer, når det nu varer 7-8...
Derfor har jeg besluttet at gå "all in".... Og så holder vi vejret og krydser fingre...

Henrik er ualmindelig positiv - han hepper og hepper, og siger heeeeele tiden, at han tror det bliver et mega hit, at de bliver helt vilde osv. osv.

Han er sgu så sød, så jeg har bedt ham forberede sig på, at vi måske ender med sukkerblomsterpynt til kagerne til de næste ti år :-)
Bare så han ikke bliver alt for skuffet.

Det er ok, hvis der ikke bliver solgt noget videre af alle de andre ting, for dem kan jeg jo bare sætte ind på hjemmesiden bagefter.
(www.sjoegreendesign.dk)

Det er sindssygt spændende - jeg har lidt ondt i maven - jeg håber det kommer mig til gode, at vi trods alt har boet i byen i nu 12 år, og alligevel kender rigtig, rigtig mange mennesker - ikke mindst i kraft af vores børn.

Det sjove er, at der kun er ganske, ganske få der overhovedet ved at jeg dyrker mine kreative sider så intenst som jeg gør, så der er grobund for nogle gode og sjove snakke, alene på dén bagggrund.

Moster syntes også det er en fantastisk idé, og vil også gerne bidrage med sine egne ting (selvom det vist kniber med tiden, nu hvor hun laver så mget til Thea og Thomas´ bryllup) og hjælpe til, så hende og Arne kommer fredag aften - for allerede lørdag morgen kl. 7 kan man hos farvehandleren få at vide, hvor man har fået plads.

Louise er hos Irene og Bjarne den weekend, men de andre børn er her - Lucas og Lærke forstår det godt, og glæder sig rigtig, rigtig meget - jeg har haft mange overvejelser omkring at få Linus passet - men indtil videre har det ikke rigtig flasket sig.
Det kunne et eller andet sted være rart at han blev passet bare de timer markedet var åbent - cdet tænker jeg videre over...

Så derfor er her stille lige nu på bloggen.

Jeg skal nok få taget nogle billeder af de ting jeg allerede har lavet og lagt herind.

Lige nu er Lucas og far på fisketur, det har de været en del gange her i ferien - i dag er det et helt nyt sted, der forhåbentlig byder på fladfisk.

I lørdags var vi på tur - jeg havde fundet et sted vi aldrig har hørt om før, men som så skønt ud og tilmed var meget rimeligt i pris - 200 for en familiebillet for to voksnje og max. tre børn. Perfekt.
Birkegaardens haver - prøv det - det er både for unge og gamle - med eller uden børn og er lige fantatisk, hvad enten man er haveentusiast eller ej...
http://www.birkegaardens-haver.dk/

I onsdags var vi på Fyn - vi kører allesammen gratis med toget, Henrik har naturligvis kort i kraft af sit afrbejde, og jeg får konebilletter :-)
Så stod vi af i Odense og gik på jernbanemuseet (hvor vi i øvrigt også via hans arbejde har gratis adgang) - der brugte vi en del timer, det var vildt hyggeligt, kørte i veterantog, kravlede på oldgamle lokomotiver osv.

Så drog vi på Mc Donalds - vi bopr langt fra en såda, så det er ikke ret ofte det sker, derfor havde vi valgt ikke at slæbe køletasken og maspakkerne med denne dag og så indtage frokosten dér - stort hit.

Slutteligt tog vi toget heeele vejen hjem igen (det tager kun en time) - det var en super dejlig dag, Linus sad i sin klapvogn og tronede og havde det opgså bare hyggeligt.

Torsdag var Henrik, Lucas og Lærke nede ved Glumsø sø hele dagen og fiske, sammen med Lars, Charlotte og deres børn.
Charlotte fulget Lærke hjem efter et par timer, så gad hun ikke mere - til gengæld nappede hun Linus med retur, i sin klapvogn.

Senere gik jeg derned sammen med Louise, der sad i sin jogger og Lærke i hånden, og så grillede vi og spiste dernede - det var super hyggeligt og nogle MEGET trætte børn vi havde med hjem.

I går fredag var Lærke og jeg på pigetur - en tur til Roskilde og Peters (aka Stof og Stil) - Lærke var helt vild, allerede på vej i bilen, hun sad og messede; "Jubiii jeg "ælger"stoffer" - jeg var ngoet spændt på hvad hun så ville sige til det - men jeg havde ikke behøvet at bekymre mig, den unge dame var ved at dåne af begejstring ved synet af alle herlighederne.

Hun rørte ved alle de fine mønstrede ting, og mente at hun skulle have bukser og kjoler af det hele :-)

Hun endte med at vælge sig noget skønt lilla-mønstret stof, der snart er på vej i vaskemaskinen, så det kan blive til fine sommerbukser.

På mandag skal Lucas og Henrik i biografen, der er premierer på "biler 2" - vi hvde egentlig en plan om at jeg og Lærke også skulle med - men så skal vi have passet Linus - og vi syntes vi trækker rigeligt veksler på vores venner i forvejen, da de skal have børnene 2 gange inden for de næste par måneder pga. bryllup og rund fødselsdag.
Derfor er det blevet sådan.

Louise skal på ferie hos Irene og Bjarne i næste uge, det giver en smule mere frihed til at komme omkring.
En af dagene skal vi på bakken, muligvis bliver det også til en ZOO dag - det afhænger lidt af finanserne - syntes det er super dyrt, vi skal give over 500 kr. bare for at komme ind - så det tænker vi lidt over endnu.

Fredag skal vi hjem til Malene og Michael på Amager - det gælder vi os til.

Så dagene og timerne er fyldt op, og når der endelig er ro, så kaster jeg mig over forberedelserne til det kommende marked = ikke rigtig noget blogtid...

Nu har jeg så brugt en halv time her, i stedet for at få ordnet det skide vasketøj, tømt opvaskeren - nå jam, Louise skal også på wc og have frokost, og jeg ville egentlig gerne have haft klippet lidt stof - bare her mens Linus sover... Men Lærke er her jo også - så jeg kunne faktisk kun sidder her, fordi hun lige valgte at gå i haven og gynge...

Èn ting kan man sige om at være en stor familie; vi keder os aldrig :-)

1 kommentar:

  1. Det lyder som en superspændende idé med din stand til byfesten. Jeg bliver helt lækkersulten bare ved dine beskrivelser. Gid jeg var i nærheden til den tid!

    Nå, men hvis jeg må lidt konstruktiv kritik, så vil jeg foreslå at holde bind, trusseindlæg (og ammeindlæg?) meget separat fra resten, evt. helt undlade at tage dem med.
    Man kunne hurtig miste appetitten på lækker konfekt ved tanken om menstruationsblod og udflåd ;).

    SvarSlet